Veckans kram går till …

VeckansKramDenna vecka har Veckans port fört oss med flyg från Norrköping till Falun, vidare till Pula i Kroatien, med en avstickare till Budapest på vägen ner. Hem åker jag via Köpenhamn innan jag landar i Norrköping igen. Det var en intressant rundtur ni bjöd på.

  •  Ulla Jacobsson - visar nödutgången på ett flygplan, smart.
  • FotoChip (Birgitta) visar en portgång från Budapest. Det märkliga med den porten är att dörr och överstycke har i stort sett samma utformning som min port från Norrköping.
  • Lasseivomma hade fotat entrén till Teleborg, gamla telegrafen här i Norrköping. Här finns lite historia om huset – NT’s artikelserie Stolta stad.
  • Kvasthilda visar denna gång insidan på Falu Kristine kyrka – en kyrka med falublå bänkar. Mycket vacker kyrka tycker jag i alla fall.
  • Bildgatan  Avsändare Margareta visar ingången till den spännande källaren på Colosseum (Arena) i Pula. Pula ligger i Kroatien, men var faktiskt även en del av Italien mellan 1918-1947, men när Jugoslavien senare införlivade staden utvandrade stora delar av den i huvudsak italienska befolkningen. Amfiteatern i Pula är världens sjätte största amfiteater. Intressant.
  • Gunsside visar en en vacker rund port från Köpenhamn, en port nerkladdad med grafitti. Något som jag också noterade vid mitt senaste besök där. Det är svårt att hitta en dörr/port utan grafitti i innerstan. Sorgligt att se.
  • Margareta på Fotomix tittade också in och berättade att hon varit sjuk och knappast skulle orka leta efter någon port. Jag önskar dig god bättring och skickar en stor kram extra till dig.

Vem skall då få Veckans kram – svårt. Pula är favorit på sitt sätt, ni har väl märkt mitt historieintresse. Men jag tror att det får bli Kvasthildas Falu Kristine Kyrka. Nästa gång jag passerar Falun måste jag försöka komma in i den.

Tack alla !


En kommentar to “Veckans kram går till …”